La Forme Souplesse

ONE MOMENT. LIVE THE STORY.

Returnarea și înlocuirea produselor

LA FORME SOUPLESSE, www.laformesouplesse.com, numit în continuare LFS, este brandul societății comerciale S.C. IR SPORT PERFORMANCE PRO SRL, organizată în baza legii române, cu sediul în BUCUREȘTI,  Șos. Buc-Pl, 14-22, bl. 13/2, sc. C, ap. 25, cod de identificare fiscală 29112533, înregistrată la Registrul Comerțului sub Nr. J40/11139/2011, avînd contul în RON IBAN: RO52INGB0000999902662043 deschis la ING Bank.

Prin plasarea unei comenzi, Clientul recunoaște și este de acord cu Politicile de retur și înlocuire a produselor și cu Termeni și condiții

1. Clientul LFS poate returna produsele achiziționate prin intermediul unui Contract, în următoarele situații:

1.1. Produsul care nu este conform cu specificațiile de pe site

1.2. Coletele prin care s-a realizat livrarea comenzilor prezintă deteriorări severe

1.3. Produsele ce au fost livrate greșit

1.4. Produsele care au mărimi eronat comandate

1.5. Consumatorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului. Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor conf. O.U.G (Ordonanța de urgență a Guvernului) nr. 34/2014, pentru persoanele fizice ce achiziționează produse din site-uri, folosind tehnicile de comunicare la distanță, aplicandu-se definițiile cuprinse în O.U.G (Ordonanța de urgență a Guvernului) nr. 34/2014. Costul unui proces de retur este de 20RON +TVA pentru comenzile efectuate din și pe teritoriul României. Costul unui proces de retur pentru comenzile internaționale depășește costul de livrare, fiind comunicat Clientului la momentul completării Formularului de Retur.

2. Clientul este obligat să notifice LFS intenția sa de a returna produsele achiziționate, prin completarea formularului de retur de pe site-ul www.laformesouplesse.com în termen de maximum 14 zile calendaristice de la primirea produselor și/sau serviciilor, în condițiile art. 1.5.

3. Clientul este obligat să notifice LFS intenția sa de a-i fi înlocuite produsele achiziționate, conform art. 1.4, prin completarea formularului de retur în termen de maximum 14 zile calendaristice de la primirea produselor și/sau serviciilor, în conformitate cu art. 1.5.

4. Clientul care a notificat LFS conform art 1.2/art 1.3, îi revine responsabilitatea de a se asigura că produsele la care a făcut referire vor fi returnate la LFS în maximum 14 zile calendaristice de la data expedierii notificării, în caz contrar LFS considerînd cererea nefondată/invalidă.

5. Clientul LFS nu poate returna produsele achiziționate prin intermediul unui Contract, și/sau nu poate pretinde oricare alte daune-interese/despăgubiri, în următoarele scopuri sau situații:

5.1. Înlocuirea produsului achiziționat cu un alt produs cu alte specificații sau de un tip diferit, excepție făcînd situația prevăzută la art. 1.4.

5.2. Cererea de returnare în cazul art. 1.2 sau 1.3 are data de expediere care depășește perioada de 14 zile calendaristice prevazute conform art 1.5, din ziua lucrătoare urmatoare datei contractului onorat.

5.3. In cazul returnării produsului cu una dintre cauzele declarate in art. 1. produsul returnat nu este în aceeasi stare în care a fost livrat. Dreptul Clientului de a anula un Contract se aplică numai produselor care sunt returnate în aceeaşi stare în care sunt primite. Clientul este obligat să returneze un produs folosind sau incluzând ambalajul său original. Clientul trebuie să expedieze toate cutiile, etichetele, instrucţiunile/documentele (dacă există) şi ambalajele originale împreună cu produsul returnat. Nu se va efectua nici o rambursare dacă produsul a fost folosit după desigilare, dacă nu este în aceleaşi condiţii în care a fost livrat sau dacă este deteriorat. În consecinţă, ar trebui trebuie acordată o atenție rezonabilă produselor cît timp Clientul se află în posesia acestora.

6. În cazul rambursării contravalorii produsului, aceasta se va face în cel mult 30 de zile de la data recepționării produselor, prin virament bancar, în contul bancar pe care clientul îl mentionează în formularul de retur completat pe site-ul www.laformesouplesse.com

7. În cazul înlocuirii produsului cu unul identic, conform 1.4., înlocuirea se va face în condițiile și limitele unei comenzi normale.

8. În cazul în care Clientul care a returnat un produs în conformitate cu prevederile art 1.4., iar www.laformesouplesse.com nu dispune de un produs identic pentru înlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului, în conformitate cu art. 6.

9. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzînd dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitată de către client, nu se ramburseaza.

10. În toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de către client.

11. Ruperea etichetelor atașate atrage după sine scoaterea produselor din categoria celor returnabile.

După completarea formularului de retur, LFS va trimite firma de curierat pentru ridicarea coletului de la adresa Clientului, Clientul fiind anunțat în prealabil de către firma de curierat. Clientul nu poate trimite comanda prin alta modalitate de curierat/transport. De asemenea, Clientul nu trebuie să achite contravaloarea transportului la momentul ridicarii coletului, ci după manevrarea comenzii în sediul LFS și comunicării deciziei finale ale Clientului.

12. Produsele din campaniile sezoniere de reduceri anunțate în cadrul social-media deținute de LFS nu se pot returna, ci se pot schimba cu un alt produs în limita stocului disponibil.